Hozzávalók:
- A piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- A kókuszos krémhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 csomag kókusz vagy vanília ízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 5 dl habtejszín
- A dísztéshez:
- ízlés szerint tejszínhab
- szeletelt mandula
- csokireszelék
- Raffaello golyók
- cukorkák, stb.
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótátésztát készítünk,
melyet egy 24 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta
kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félre tesszük. A 2 dl tejet, a két tojássárgáját, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk.
A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szelelt mandulával, stb. díszítjük.
A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félre tesszük. A 2 dl tejet, a két tojássárgáját, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk.
A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szelelt mandulával, stb. díszítjük.
forrás: http://www.recepttar.hu/recept/mennyei-raffaello-torta-32599