http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 26., hétfő

Mennyei Raffaello torta


Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • A kókuszos krémhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag kókusz vagy vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dl habtejszín
  • A dísztéshez:
  • ízlés szerint tejszínhab
  • szeletelt mandula
  • csokireszelék
  • Raffaello golyók
  • cukorkák, stb.
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótátésztát készítünk, melyet egy 24 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félre tesszük. A 2 dl tejet, a két tojássárgáját, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk.

A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szelelt mandulával, stb. díszítjük.

forrás: http://www.recepttar.hu/recept/mennyei-raffaello-torta-32599