http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 11., vasárnap

A Mol és az állam közösen teszi tönkre a Dunamenti Erőművet

A Mol ismét kétes ügyletekbe keveredett, a cég és az állam közös erővel tette tönkre a Dunamenti Erőművet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja.

A Mol ismét kétes ügyletekbe keveredett,  a cég és az állam közös erővel tette tönkre a Dunamenti Erőművet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja.





A párt képviselője felhívta a figyelmet, hogy az állam nem kötött átvételi szerződést az erőművel, miközben a másik oldalról csak a drága orosz gázt biztosították számukra.


- A drága gázból készült áramot a Magyar Villamos Művek csak olyan áron vette át, hogy amiatt a termelés veszteségessé vált. Ennek következtében a működtetető ellehetetlenült, dolgozókat bocsátottak el és leállították a termelést – jelentette ki a politikus.



Varju László arra is emlékeztetett, hogy hónap elején viszont a MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG „bagóért” megvásárolta a GDF Sueztől a Dunamenti Erőmű 74,8 százalékos többségi tulajdonrészét. Emellett az MVM csoport is tulajdonos maradt, övék a részvények 25 százaléka.  Varju László úgy fogalmazott, hogy a Mol és az MVM eközben átjátssza a MET-nek az olcsó nyugati gázt, így az olcsón tudja működtetni az erőművet.



- A DK ezért  kérdéssel fordul Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, akitől azt tudakolják, hogy az MVM ezt követően akar-e szerződést kötni az erőművel, illetve a párt arra is kíváncsi, hogy a Mol és az MVM vezetői tudják-e, hogy a tranzakció révén kik lettek a MET részéről tulajdonostársaik a Dunamenti Erőműben - közölte a DK politikusa.

forrás:http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=a-mol-es-az-allam-kozosen-teszi-tonkre-a-dunamenti-eromuvet