http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 11., vasárnap

Gyerekek, akikről példát vehetnénk!

Amikor még gyerekként nagy álmokkal, elképzelésekkel indultál volna neki a nagyvilágnak, biztosan sokan leintettek. Ugyan, mit tud egy kicsi gyerek? Hova gondol? Mit ér egy gyerek szava? A következő felsorolásban szereplő gyerekek nem hagyták, hogy bárki megállítsa őket!

Abigail Lupi



Abigail a nagymamája 100. születésnapján énekelt az idősek otthonában, mikor észrevette, hogy sok idős emberhez nem járnak látogatók. Úgy döntött, hogy ezt nem hagyja annyiban és néhány barátjával együtt megalapította a CareGirlz együttest. A csapat 6 és 13 év közötti lányokból áll, akik folyamatosan szebbé teszik az egyedül maradt idősek mindennapjait!

Rachel Wheeler

Forrás: NewsInfusion

2010-ben a Richter-skála szerinti 7.0-s erősségű földrengés okozott hatalmas károkat Haitin. Az akkor 12 éves Rachel 175000 dollárt gyűjtött, hogy az összedőlt házak helyére újakat építsenek, de ezzel nem elégedett meg! A kislány egy iskola felállításáért kezdett gyűjtésbe, hogy a gyerekek megtanulhassák, hogyan tegyék jobbá az életüket!

Sam Maden



Sam bácsikája tiszteletére indított kampányt, aki nagy támogatója volt a melegek jogaiért harcoló szervezeteknek. Sam nagy rajongója a Boston Red Sox baseball csapatnak, és hozzájuk fordult segítségért. Összesen 9000 ember aláírásával a kezében rávette a csapatot, hogy készítsen egy „It gets better” (Jobb lesz – Egy a megfélemlítés elleni videó kampány) videót 2011-ben. 

McLain Hermes

Forrás: NewsInfusion
Egy egyszerű fogadásból indult az egész. McLain apukája fogadott a kislányával, hogyha a lány képes 400 pár cipőt összegyűjteni jótékonyságra, akkor leborotválja a fejét kopaszra. Az akkor 10 éves McLain nem ijedt meg, teljesítette a 400 cipős kihívást, és egy lépéssel tovább is ment. 2009-ben megalapította a „Shoes for The Souls” alapítványt, ami az atlantai hajléktalan menedékhely számára ajándékoz cipőket. Az alapítvány a mai napig is él!

Malala Yousafzai

Forrás: Condenast.com
Minden idők legfiatalabb Nobel-díjasa Malala, a pakisztáni emberjogi aktivista, aki azért küzd, hogy a pakisztáni lányok is részesülhessenek rendes oktatásban. Malala elmondása szerint túl sok lány edukációját szakítják meg, hogy fiatalon férjhez adják őket.  11 évesen szólalt fel először a lányok tanuláshoz való jogáért. 

Segíts te is a gyerekeknek, hogy kibonthassák szárnyaikat, és jobbá tegyék a világot!