http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 14., szerda

FELHÍVÁS! NAGYON VIGYÁZZANAK AZ AUTÓVAL RENDELKEZŐ EMBEREK!

Autóval rendelkezők feltétlenül olvassák el!

Egy segítőkész ember felhívása!

"A múlt héten az Auchan-ban parkoltam. Amikor kihajtottam,
észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt. Szerencsémre egy barátom már
mondta, hogy ne álljak meg (emiatt) mert, hogy valaki várhatja, hogy kiszálljak az autómból. Ez a nőkre és a férfiakra is érvényes!"

2015. január 12., hétfő

Elmentem egy buliba Anyu, s emlékszem a szavaidra.

Elmentem egy buliba Anyu, s emlékszem a szavaidra. Megkértél, hogy ne rúgjak be, így nem ittam semmit. Büszke voltam, ahogyan azt előtte megmondtad. Nem ittam alkoholt vezetés előtt Anyu, és a többiek gúnyolódtak is.

A segély összege 2015-ben így változik meg. Hasznos tudni, ha munkanélküli vagy.

Tisztelt Olvasónk!
Olvassa el, hogy 2015-ben mik lesznek azok a segélyek, amelyeket kérvényezhet illetve milyen néven kell majd keresni az Önkormányzatoknál. Számítani lehetett némi csökkentésre az összegek terén, azonban nem feltétlenül következett be ez a jövendölés. Igaz, hogy a gazdasági világválság hatására olyan mértékű pénzhiány volt az Önkormányzatoknál, hogy 2 éve csökkenteniük kellet az aktív korúak ellátását 28.300 forintról 22.800 ft-ra, ami 30%-os kiesés volt a rászorulóknak, de talán most már javuló tendenciát mutatnak a segélyek, és azok összegei.

Szabálytalan vérnyomásmérés? Tévesen betegnek minősített emberek?

Azt tapasztaltam, hogy egyre több és több embert minősítenek – megalapozatlanul – magas vérnyomásos „beteg”-nek, és egyre több és több emberrel szedetnek feleslegesen veszélyes mellékhatásokkal bíró vérnyomáscsökkentő gyógyszereket.

2015. január 11., vasárnap

Gyerekek, akikről példát vehetnénk!

Amikor még gyerekként nagy álmokkal, elképzelésekkel indultál volna neki a nagyvilágnak, biztosan sokan leintettek. Ugyan, mit tud egy kicsi gyerek? Hova gondol? Mit ér egy gyerek szava? A következő felsorolásban szereplő gyerekek nem hagyták, hogy bárki megállítsa őket!

Ezekre kerestünk 2014-ben a Google adatai szerint!

A Google nemrégiben hozta nyilvánosságra a 2014-es keresések statisztikáját. Ehhez pedig videót is készített, hogy lássuk, mik voltak azok az események, amelyek a legjobban érdekelték a világot.

Győzött a jól bevált, régi ecet a Calgon felett!

A Calgon nevű vízlágyító terméket forgalmazó kft. 2010-ben reklámban állította, hogy az ecet használata mellett elromolhat a mosógép. A Tudatos Vásárlók Egyesülete utánajárt, de nem találta bizonyítottnak az állítást, ezért feljelentést tett a GVH-nál, amely végül 15 millió forint bírságot szabott ki a kft.-re.

Megszüntetett vasútállomások

Senki sem gondolta volna, hogy a 2007-ben oly nagy felháborodást keltett, tizennégy vasútvonalat felszámoló rendelkezést még ugyanebben a kormányzati ciklusban újabb vasútvonalbezárás követ majd. És a mostani leépítés során közel kétszer annyi vasút szűnik meg, mint 2007-ben: 25 vasútvonalon, összesen 828 km vasúti pályán nem járnak december 13-ától a vonatok.

KABAI CUKORGYÁR

Névváltozatok
Időszak Név
1979–1991 Hajdúsági Cukorgyár
1991-2002 Kabai Cukorgyár Rt.
2002-2006 Eastern Sugar Zrt.
Az 1979–2006 között üzemelő kabai cukorgyár a magyarországi rendszerváltáskor működő 12 cukorgyár közül a legújabb és a naponta 10 500 tonna cukorrépa feldolgozására alkalmas berendezéseivel a legnagyobb volt.


A Magyar Hajó- és Darugyár

2011. május 27-én több száz érdeklődő jelenlétében avatta fel dr. Tóth József országgyűlési képviselő, polgármester, és dr. Angyal Ádám egyetemi tanár, a gyár utolsó vezérigazgatója a XIII. kerület egykor legnagyobb gyárának, a Magyar Hajó- és Darugyárnak az emléktábláját, a Váci úti irodaépület falán.

Így múlt el a Győri Keksz dicsősége

Keserédes történet alapítástól a privatizáció utánig.
A mostani üzem helyén 1880-ban állították üzembe az ország első kekszgyárát, amelyet Bach Hermann győrszigeti gőzmalmából alakítottak át. Bach az üzemet 1892-ben eladta Koestlin Lajosnak, aki akkor települt át Magyarországra az ausztriai konkurenciaharc elől, hat vagonban hozva magával bregenzi biscuitgyárának összes gépét.

A Mol és az állam közösen teszi tönkre a Dunamenti Erőművet

A Mol ismét kétes ügyletekbe keveredett, a cég és az állam közös erővel tette tönkre a Dunamenti Erőművet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja.

A Mol ismét kétes ügyletekbe keveredett,  a cég és az állam közös erővel tette tönkre a Dunamenti Erőművet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja.