http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 26., hétfő

Élesztőmentes pizza


Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 2-2,5 dl langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
A lisztet keverd össze a sütőporral, és a sóval. Add hozzá az olívaolajat, és folyamatos gyúrás mellett a vizet. Hogy kell e bele a 2,5 dl víz, az attól is függ, hogy milyen lisztet használsz. Ruganyos tésztát kell kapnod. Akkor jó a tészta, ha már nem ragad a kezedhez.
Negyed órát hagyd pihenni, majd kezdheted a feltét rárakását.
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
Ebből a mennyiségből pont két gáz tepsinyi tészta lesz, amennyiben Te is a vékony tésztát kedveled.
A tepsit vajazd, és lisztezd ki, majd mehet bele a kinyújtott tészta.
A paradicsomos pizzánál a sajt került alulra, a makrélásnál pedig a sajt került felülre. Teszteltük, hogy melyik verzió a jobb, de nagyon úgy tűnik, hogy még mindig a felül sajtos vezet.
Forrás:Hutvágner Dia