http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 26., hétfő

Sonkás sajtos rakott palacsinta


Hozzávalók:
A tésztához:
7 dl tej
1 dl olaj
1 tojás
csipet só
6 evő kanál liszt
A tölteléknek:
10 dkg trappista



10 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 tömlős sajt
30 dkg sonka
só, pirospaprika
Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit habverővel alaposan össze keverjük, és 20percig állni hagyjuk. Majd az első palacsintát, hogy le ne ragadjon le a palacsintasütőbe kevés olajon, kisütjük. A többi alá már nem kell olaj.
A sonkát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk,
A trappista és a füstölt sajtot lereszeljük.
A tejfölt a tömlős sajttal, a sóval és a pirospaprikával alaposan kikeverjük.
Egy tepsit kiolajozunk és lerakunk egy palacsintát, megkenjük tejfölös keverékkel, teszünk rá sonkát. Majd letakarjuk egy másik palacsintával..
Tovább rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kránicz Györgyi
forrás: https://www.facebook.com