hozzávalók / 8 adag
- 1.5 kg savanyú káposzta
- 0.5 kg savanyú káposzta (vágott)
- 1.5 kg darált sertéshús
- 30 dkg füstölt szalonna (vagy zsíradék)
- 20 dkg rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- borsikafű ízlés szerint (csombor)
- kapor ízlés szerint
- 50 dkg sertéscsülök (füstölt)
- 50 dkg sertésoldalas (friss)
- 330 ml tejföl
elkészítés
- A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk.
- Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
- Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
- A fazék aljára inox rácsot teszünk, hogy ne égjen oda, a kimaradt leveleket ráterítjük, és a vágott káposzta felét a levelekre tesszük, amire kerül a füstölt csülök és az oldalas (az oldalas nélkülözhető), és rárendezzük a töltelékeket.
- A tetejét bőven megszórjuk csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, és kb. 2 óra alatt készre főzzük.
- Tejfölel és friss kenyérrel tálaljuk.