http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 26., hétfő

Erdélyi töltött káposzta recept-Oszd meg te is!



hozzávalók / 8 adag

  • 1.5 kg savanyú káposzta
  • 0.5 kg savanyú káposzta (vágott)
  • 1.5 kg darált sertéshús
  • 30 dkg füstölt szalonna (vagy zsíradék)
  • 20 dkg rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • borsikafű ízlés szerint (csombor)
  • kapor ízlés szerint
  • 50 dkg sertéscsülök (füstölt)
  • 50 dkg sertésoldalas (friss)
  • 330 ml tejföl

elkészítés
  1. A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk.
  2. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  3. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
  4. A fazék aljára inox rácsot teszünk, hogy ne égjen oda, a kimaradt leveleket ráterítjük, és a vágott káposzta felét a levelekre tesszük, amire kerül a füstölt csülök és az oldalas (az oldalas nélkülözhető), és rárendezzük a töltelékeket.
  5. A tetejét bőven megszórjuk csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, és kb. 2 óra alatt készre főzzük.
  6. Tejfölel és friss kenyérrel tálaljuk.