http://adamvincenzini.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/social-media-trends-2014-header-pres-avdotcomversion.jpg

2015. január 26., hétfő

Tarjás pizza


Ha nincs pizzasütő forma, akkor természetesen egy hagyományos tepsi is tökéletesen megfelel a sütéshez.

Hozzávalók 2 db 26 cm-es pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*1,7 dl langyos víz
*2 dkg friss élesztő
*1 púpos tk tyúkzsír olvasztva (vagy bármilyen más, esetleg 2-3 ek olaj)

Szószhoz:
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*2 csapott tk liszt
*2 dl házi paradicsomlé
*1 nagy csipet cukor
*1 kis csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet morzsolt bazsalikom
Feltéthez:
*1 kisebb sárga paprika
*1 kisebb fej lila hagyma
*15 dkg szeletelt füstölt-főtt tarja
*15 dkg trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, kicsit elkeverjük, nem szükséges futtatni.
Az élesztős vizet és az olvasztott tyúkzsírt a liszthez adjuk, majd rugalmas tésztát dagasztunk.
Két egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk.
Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2 kerek pizzasütő formát kikenünk kevés margarinnal és megszórjuk liszttel.
A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzzuk, majd megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük.
A tűzre visszatéve felengedjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, morzsolt oregánóval.
Kevergetve hagyjuk besűrűsödni, majd félretesszük.
A lila hagymát és a paprikát karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztákat az előkészített formákba helyezzük, majd a kezünkkel a széle felé szépen laposra nyomkodjuk. (Akinek könnyebb, el is nyújthatja, majd úgy helyezve a formába.)
Egyenletesen megkenjük a szósszal és megszórjuk a sajt felével.
Sorban rárakjuk a lila hagymát, a paprikát, rátépkedjük a tarját.
Végül meghintjük a maradék sajttal.
forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu